GAMIS Hendak Jadi NGO! Tidak Rela Diliwat Lagi?

Sebelum Taliban berkuasa di Afghanistan, negara itu difaraidkan kepada pelbagai puak dari kalangan bekas-bekas mujahidin. Kepala-kepala yang menguasai wilayah-wilayah yang difaraidkan ini dalam bahasa Inggeris,dinamakan “warlord”.

Terdapat warlord yang mempunyai nafsu aneh, iaitu kegemarannya menyimpan budak-budak laki untuk memuaskan nafsu serakah mereka selain menyimpan gundik dan perempuan simpanan. Oleh itu, boleh disimpulkan bahawa hubungan PAS dengan PMI sama sahaja seperti Warlord Afghanistan sebelum Taliban, suka menyimpan budak lelaki untuk tujuan nafsu songsang mereka.

PAS sebenarnya hanya ada satu sahaja cabang yang benar-benar berjaya dieksploitasi iaitu gerakan mahasiswa. Perkara ini adalah fakta, bukannya auta. Gerakan sekerja yang merupakan estet masyarakat yang sekian lama berjaya menentukan jatuh bangun kerajaan, gagal dikuasai oleh PAS.

Begitu juga dengan persatuan pengguna, persatuan perniagaan dan persatuan anak negeri. semuanya gagal. Mungkin persatuan ulama’ sahaja yang nampak pro kepada PAS, tetapi selepas Pak Lah menjadi Perdana Menteri, persatuan ulama’ lebih gemar mendiamkan diri tidak seperti di zaman Tun Dr Mahathir.

gamis

GAMIS Tidak Rela Menjadi Pertubuhan Haram Lagi!

 

Sekonyong-konyong diberitakan bahawa Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (Gamis) telah menghantar permohonan sebagai sebuah Non-Governmental Organization (NGO) melalui satu perakuan Surat Ikatan Amanah yang telah disahkan oleh Pesuruhjaya Sumpah, Tuan Mohd Radzi Yasin di firmanya berhampiran bangunan PWTC 23 Jun lalu. Setiausaha Gamis, Syaari Abdul Rahman mengatakan bahawa objektif penubuhan Gamis sebagai NGO akan memberikan ruang bergerak secara sah sebagaimana NGO lain di Malaysia [1].

Maka, mahasitua-mahasitua GAMIS pun ditemuramah. Mahasitua Zaharuddin Abdul Rahman nampaknya kurang bersetuju kerana dikatakan perjuangan GAMIS akan “berbeza” dari GAMIS dahulu. Manakala mahasitua Ramadhan Fitri bunyinya lebih optimis dan menganggap “idealisme” GAMIS tidak akan berubah.

Boleh disimpulkan bahawa GAMIS, mengigau-ngigau dan teringin sama untuk duduk sebaris dengan PKPIM dan KARISMA. GAMIS tidak mahu lagi menjadi pelacur maknyah kepada PAS lagi. GAMIS mahu membuat pembedahan jantina. GAMIS ingin menjadi pelacur yang tulen kebetinaannya. GAMIS ingin melacurkan idealismenya melalui lubang depan sama seperti PKPIM dan KARISMA di arena persundalan gerakan mahasiswa.

Namun sebenarnya bagi mahasitua Zaharuddin, dia mengetahui sangat selera PAS yang lebih suka akan keenakan dan kenikmatan kemutan lubang najis GAMIS dari kemutan lubang depannya. Inilah yang sangat Zaharuddin faham  tentang naluri serakah PAS semasa kepimpinannya dahulu. Zaharuddin bukannya bodoh.

Hakikatnya, GAMIS tidak ubah seperti pelacur maknyah yang asyik bertukar-tukar pakaian semata-mata tetapi batang tubuhnya sama. Jika ia bertudung labuh namanya GAMIS, jika ia berbaju kurung, namanya PMI, jikalau bercheong sam namanya SMM ataupun nama glamour barunya, PMN. Maka, tidak guna hanya GAMIS saja yang ingin berlubang di depan tetapi batang tubuh yang ICnya bernama JIK masih mempunyai naluri suka dijima’ dan diliwat dari lubang belakang.

Oleh itu, kesemua ini hanyalah taktik dan perang saraf untuk mempopularkan dan mempromosikan GAMIS, terutamanya menjelang kemasukan pelajar baru di kampus. Maka, harapan PAS akan lebih ramailah anak muda yang bakal tertipu dan menyerahkan jiwa dan raga mereka seperti mana budak-budak serakah Warlord Afghanistan.

1.Perjuangan dan idealisme Gamis dikhuatiri hilang bila jadi NGO. Dipetik dari http://www.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=15366&Itemid=50 [26 Jun 2008]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: