Aparat PAS Kalah Di UPSI Kerana Overkill Harakah?

Diberitakan PAS Kampus amat kuat menggempur Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI). Pilihanraya kali ini memperlihatkan UPSI diberikan tumpuan yang sangat dalam oleh Harakah. Tidak pernah dalam sejarah PAS dalam dan luar giat sebegini rupa ke atas Universiti Perguruan ini.

Puncanya,amat mudah sekali.Aparat PAS di UPSI yakin bahawa gelombang yang menumbangkan kerajaan Melayu-UMNO di Perak akan berulang juga di universiti tersebut. Malang sekali,mereka gagal membaca percaturan di bumi Maharaja Lela itu. Yang banyak tumbang sebenarnya adalah apabila orang bukan Melayu memberikan undi kepada Pakatan Rakyat terutamanya DAP di kerusi bukan Melayu.

Kerusi Melayu masih banyak dipegang oleh UMNO. Itulah sebabnya Mufti Perak,Dato’ Harussani lebih suka PAS bergabung dengan UMNO untuk mendaulatkan Islam. Tetapi,PAS lebih mendahulukan kepala lutut daripada iman. Oleh itu, terjadilah MB kepala lututnya PAS tetapi badannya DAP.

Hendaklah diingatkan bahawa UPSI majoritinya umat Islam yang bangsanya Melayu. PAS Kampus UPSI tidak membaca ini sejak dari mula. Tidak hairanlah bahawa PAS Kampus gagal menawan kampus UPSI. Kerana bakal guru-guru ini melihat dengan mata kepala mereka sendiri bagaimana maruah agama dan agama terhakis akibat hasad dengki yang kononnya didasarkan oleh perjuangan Islam.

PAS Kampus sejak dari awal lagi menggunakan petanda bahawa mereka tidak lebih dari alat PAS. Mereka menggunakan nama Kebajikan, kononnya parti mereka sahaja yang mengutamakan kebajikan dan orang lain tidak. Tetapi,sebenarnya kebajikan yang mereka jaga adalah kebajikan kroni mereka sahaja.

Tetapi,itulah yang tidak difahami oleh mereka yang tertipu dengan dakyah parti pembangkang. Nama Kebajikan diambil sempena Refah Partisi ataupun Parti Refah pimpinan Nechmettin Erbakan. PAS selalu berasa Refah itu adalah PAS di Turki sewaktu parti tersebut berjaya untuk berkuasapada tahun 1996.

Maka,Kebajikan memenangi 8 kerusi berbanding 17 oleh parti Kualiti. PAS Kampus kecewa kerana mereka mahu menang semua. Mereka mahu menanam hidup-hidup Aspirasi di bumi UPSI tetapi mereka gagal. Malah,mereka kecewa kononnya ada calon popular mereka tewas.Apakah mereka cuba mengatakan pentadbir UPSI bermain undi?

Apabila mereka menang banyak kerusi,mereka berkata pilihanraya itu adil,apabila mereka gagal,mereka cuba memberi gambaran ada sesuatu tidak kena dengan pilihanraya. Inilah cara PAS menaikkan darah rakyat walhal tiada kebenaran dan hanya syak wasangka semata-mata daripada hati yang kotor.

PAS Kampus di mana-mana jua sebenarnya seperti samseng yang berbadan besar seperti Samseng Kampung Dusun. Dia menganggap,hanya dia sahaja yang samseng. Tetapi,apabila terkena tumbukan,maka dia hanyalah boleh memaki hamun,mencarut dan bercakap besar bahawa hanya dia samseng yang handal. Padahal pukulan tersebut,tidak dibalas dengan tumbukan seperti anak jantan.Jikalau diri tidak handal bertumbuk,jangan dibilang lantai tidak rata.

Maka,tidak hairanlah apabila rahsia dan strategi PAS Kampus terdedah (dengan pertolongan Harakah sendiri),mereka tidak mampu melawan semula. Itulah kesudahan bagi mereka yang tidak menggunakan akal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: