Sumpah Saiful Bukhari:Lebih Sebulan Menanti Laknat,Anwar Bila Pula?

Penulis membaca beberapa artikel dalam Harakahdaily baru tadi. Masih tinggi angan-angan beberapa penulis PAS yang pro Erdogan seperti Wan Nordin Wan Yaacob untuk menulis tentang 16 September ataupun 16 haribulan yang lain. Yang pasti ia mungkin tidak lebih dari ratapan Syiah pada 10 Muharram semata-mata. Merataplah dan meratiblah mengingati 16 September yang tidak kunjung tiba itu.

anwar-saiful

Saiful telah bersumpah,Anwar bila lagi?

Mungkin boleh disuruh agar Anwar menyorok di mana-mana gua di Batu Caves dan azamkanlah agar Anwar bisa muncul di akhir zaman untuk menjadi Pi Em nanti.Sementara itu, jangan lupa bawa limau, durian ataupun pisang untuk berhala Anwar di sana. Pemuja Anwar ramai yang Muslim bukan? Jadi takkanlah syirik kalau setakat bawa limau, oren dan durian untuk santapan “replika 12 meter” Anwar jikalau dia bercadang hendak menyorok macam Imam Mahdi AL Muntazar, Imam Syiah ke 12.

Mungkin rasanya orang PKR dan PAS sudah lupa bahawa Saiful Bukhari sudah bersumpah. Orang PKR kata, dulu semua yang kenakan Anwar dengan konspirasi ramai yang mati, cacat, gila dan mereng. Ada yang bilang Azizan, jalan tak betul di Melaka.

Orang PAS di Tranungkite kata betul-betul, Azizan mereng dan tak betul kerana sanggup mengaku bontotnya diliwat Anwar. Hakikatnya, siapa pun tidak dapat pastikan, Azizan sudah mereng ataupun masih lagi waras. Mungkin siapa-siapa boleh pastikan untuk penulis tentang kesahihan maklumat ini.

Penulis sedang menunggu bilakah Saiful akan dimakan sumpah? Kalau Saiful berbohong, tentu tak sampai 2-3 hari sudah nampak balanya. Sebab Mufti Perlis kata, sumpah Saiful itu keras bunyinya, dan kalau Saiful bohong, teruk akibatnya. Tetapi, sampai hari ini, Saiful tidak diberitakan cacat, gila ataupun mati lagi.

Tidak tahulah kalau Saiful macam Osama Bin Laden. Ada yang kata Osama sudah mati, tetapi dinampakkan seolah-olah masih hidup. Begitu juga dengan Fidel Castro, bekas Presiden Cuba dan Kim Jong Il,Presiden Korea Utara. Kalau begitu, hebat jugalah Saiful Bukhari setaraf tiga manusia tadi.

Penulis ingin bertanya adakah penyokong Anwar dari kalangan PKR, PAS ataupun apa-apa sahaja tidak pernah berfikir kenapa Anwar takut sangat bersumpah dan kenapa lama sangat bala hendak diturunkan ke atas si “penipu” bernama Saiful Bukhari?

Penulis pun hairan kenapa bloggers dan laman-laman UMNO tidak membuat countdown menunggu Saiful dimakan sumpah? Barangkali kasihan melihat anak muda ini “tension” dengan “over exposure” media-media tidak rasmi ini. Ataupun husnu zannya tidak mahu mengganggu kes yang bakal dibicarakan di mahkamah?

Oleh itu, kita menanti lagi sehinggalah beberapa bulan, bilakah Saiful bakal dimakan sumpah seperti yang diharapkan oleh pemuja-pemuja Anwar.

Tetapi, buat masa ini, kita perlu ingatkan mereka, bahawa Saiful telah bersumpah kerana dia yakin bahawa dia di pihak yang benar, dan kita harus terus mencabar agar Anwar bersumpah supaya jikalau Anwar benar, maka dia tidak perlu takut seperti Saiful yang masih berdiri tegak belum dimakan bumi lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: