Murtad Berleluasa Apabila PAS Memerintah?

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah:

Baginda (Nabi Isa) akan mematahkan salib dan membunuh babi dan menghapuskan jizyah…(Sahih Bukhari)

Begitulah kerja Nabi Isa apabila turun di akhir zaman nanti. Baginda akan mematahkan salib, membunuh babi dan tidak lagi mengambil jizyah. Inilah keberkatan pemerintahan Islam yang sebenar di akhir zaman.

Berbeza dengan PAS,apabila memerintah, semakin banyak babi diternak dan penulis mendapati PAS tidak akan menghalang orang dari murtad jika memerintah.Ini berbeza dengan rahmat yang bakal diperolehi umat apabila Nabi isa turun nanti.

Penulis mendapat ilham untuk menulis ini berdasarkan perdebatan yang berlaku di dalam shoutbox blog penulis tentang kes Siti Fatimah dibenarkan murtad oleh Mahkamah Tinggi Syariah Pulau Pinang dan kes itu adalah pertama kali di negara kita.

Utusan Malaysia, 9 Mei 2008, mukasurat 14.

Utusan Malaysia, 9 Mei 2008, mukasurat 14.

Fatimah Tan murtad hasil dari pertolongan seorang peguam syarie yang menjadi penceramah PAS di Pulau Pinang.

Didedahkan oleh saudara Azrinizam Ibrahim dan penulis sendiri tentang sikap PAS membisu apabila Siti Fatimah murtad. Kes ini heboh sekejap di forum-forum pembangkang tetapi senyap tidak terkata selepas itu kerana PAS ada udang di sebalik batu.

Ini tidak lain dan tidak bukan kerana peguamnya, Ahmad Jailani Abdul Ghani adalah penceramah PAS dan pernah berceramah di dalam Forum Kemerdekaan Tahun 2006.Malah ketika heboh kes murtad ini,pihak Lajnah Ekonomi PAS Pulau Pinang mengiklankan dan mengiktiraf ceramah menyokong tindakan Ahmad Jailani membantu Fatimah untuk murtad.

Malahan, ceramah menyokong Fatimah untuk murtad diiktiraf sebagai aktiviti Pakatan Rakyat di Utara negara dalam link ini.

Penulis melihat peguamnya yang juga penceramah PAS di bahagian utara ini bukannya menyesal ataupun sedih apabila seorang yang secara undang-undangnya masih Islam (sebelum keputusan mahkamah) itu diisytiharkan bukan lagi Islam.Tetapi, bangga dan tersenyum lebar akan kejayaannya.

Walaupun perkara ini berbulan lamanya berlaku, tetapi oleh kerana tiada pendedahan meluas di kalangan pejuang cyber dan bloggers UMNO, maka kes ini tidak digunakan untuk mendedahkan sikap PAS yang sebenar dan apabila muncul sahaja isu murtad,PAS pandai menunjuk hero.

Oleh itu, sikap PAS yang sebenarnya dalam hal murtad atau riddah ini hanyalah hipokrasi semata-mata.Mereka hanya menggunakan isu murtad ini hanya untuk populariti dan undi semata-mata untuk mengabui pencinta agama di bumi Malaysia.

Advertisements

One Response to “Murtad Berleluasa Apabila PAS Memerintah?”

  1. […] pernah menulis suatu artikel tentang berleluasanya murtad jikalau PAS memerintah sekitar Mei 2008. Telahan penulis adalah benar, Ogos 2011, hampir 3 tahun 3 bulan, ia menjadi […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: