Perlantikan YDP MPPUM Tergendala!Campakkan Saja Berita Tidak Sahih Anda dari Blog!

Penulis diberitahu bahawa Pro-Mahasiswa hendak mengumumkan perlantikan YDP dan Timbalannya.Hairan dan ajaib,Teh Hoong Keat yang menjadi jurucakap kepada Pro-M seolah-olah tidak tahu bahawa belum ada apa-apa persefahaman untuk mewujudkan kerajaan campuran di Universiti Malaya.

Mereka yakin benar bahawa merekalah yang menang dalam pilihanraya kampus yang lepas.Ini semua adalah fantasi.Yang menang adalah Penggerak Mahasiswa,bukannya Pro-M.Adakah mereka tidak tahu mengira? 20 kerusi berbanding 19 kerusi.Bebas bukan Pro-Mahasiswa.Ini fakta bukannya fantasi.

Jikalau PMI yang ramai bermantik itu tidak tahu mengira,munasabahlah.Ini UMANY.Hairan.Maka,wajarlah pengumuman mereka itu ditangguhkan.Jika hukum mudah siapa menang pilihanraya pun tidak tahu,maka memang sangatlah mereka tidak tahu prosedur penubuhan kabinet MPP.

Dahulunya,Wan Jemizan wakil APIUM yang menang tidak bertanding hendak menjadi Presiden MPMUM pun kena mendapat restu TNC dengan kuasa yang diperturunkan oleh NC dan kerajaan Malaysia.Itu NADI menang besar.Sekarang, orang yang kalah hendak mengaku menang.

Kita akan lihat sejauhmanakah Pro-M hendak temberang kepada mahasiswa selepas ini jikalau YDP itu bukan orang mereka.Mereka akan kata manipulasi,tapi kita kata bukan.Ini kerana mereka tidak faham demokrasi.Demokrasi sebenar berkata orang yang mendapat majoriti yang berkuasa.Demokrasi terpimpin berkata orang yang kalah dan tidak faham undang-undang yang ada kuasa.

Jika MPP UM dikuasai oleh mereka yang kalah,maka ini adalah pencemaran kepada demokrasi.Ini bermakna Pro-M adalah munafik yang sanggup melakukan apa sahaja untuk kuasa.

Jika Pro-M faham erti zalim,maka ingatlah,mengambil benda yang bukan milik anda adalah zalim walaupun betapa hebat kelentong dan temberang yang anda gunakan.Dan kita akan melihat apakah yang akan berlaku kepada orang yang zalim!

Mungkin doa dari pejuang yang adil (di kedua-dua pihak) sempena isu kepala babi bakal menunjukkan kesannya!

Mereka merancang,Allah merancang, tetapi Allah jualah sebaik-baik perancang!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: