Selamat Tinggal Buat Nizar!Bye!Bye!

“Alhamdulillah,petanda baik,”kata Nizar kepada pemberita,selepas keluar dari mengadap Seri Paduka Baginda Sultan Azlan Shah.

Memang benar,ia petanda baik tetapi baik yang ada makna kepada BN.Oleh itu,marilah kita ucapkan selamat tinggal kepada Nizar.

nizar

Salam akhir,salam yang teristimewa buat Nizar.Semoga berundur dengan bermaruah dari kerusi MB dan juga jangan lupa pulangkan semula Toyota Camry 2.4 kepada Perbendaharaan Negeri Perak!

Buat Nizar,lebih baik dirinya mengundurkan diri dengan cara terhormat.Baginda Sultan telah menitahkan agar Nizar supaya meletakkan jawatan ataupun kerusi MB itu dianggap kosong.

Harapnya,Nizar tidak angkuh dan menerima titah Sultan Azlan itu dengan rela hati.Menurut laporan Malaysiakini:

“Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin enggan melepaskan jawatannya selepas menghadap Sultan Perak kira-kira jam 1 tengah hari tadi.”

Kita berharap berita ini tidak benar.Dan kita juga berharap,Nizar tidak membodohkan dirinya dengan menyokong perhimpunan yang dicadangkanoleh Anwar.

Jika ya,maka ia adalah penderhakaan yang tidak akan diampunkan oleh Melayu Perak kepada Sultan Perak yang disayangi rakyat jelata.

Advertisements

2 Responses to “Selamat Tinggal Buat Nizar!Bye!Bye!”

  1. Pada pendapat saya baik dun Perak dibubarkan sahaja. Agar rakyat tentukan kerajaan baru. kerana mungkin suatu hari nanti kerajaan BN pula akan tumbang selagi 3 org YB yg tidak beparti masih ada, kerana kuasa menentukan kerajaan Perak sekarang hanya pada mereka, saya sebagai rakyat biasa hanya mahu lihat keamanan dan kestabilan politik di Malaysia supaya ekonomi Malaysia bertambah kukuh.

  2. Tuju Malbaru Says:

    analisa politik perak, sila layari: http://diskopi.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: