GAMIS Seharusnya Sokong Dr Hassan Ali Dalam Isu Murtad

GAMIS (Gabungan Mahasiswa Islam Semenanjung) amat tersohor dalam isu murtad. Zaharuddin Abdul Rahman memainkan isu ini sehingga dapat mengetuk pintu Ds Anwar Ibrahim. Ketika PAS tiada isu sekitar tahun 2004-2006, isu murtad dimainkan semula. Hanif Baderun memainkan isu ini dan fakta dari Mufti Perak, Tan Sri Harussani dijadikan sebagai modal. Usaha ini amat gigih atas nama menegakkan agama. Forum-forum dan ceramah-ceramah di kampus samada secara zahir mahupun sirr, dijalankan untuk menyedarkan umat Islam umumnya dan ahli jamaah khususnya tentang murtad dan hukum-hakam di sebaliknya.

Sekarang ini, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menerima kecaman atas tindakannya melakukan perbuatan preventif mempertahankan aqidah umat. Dr Hassan Ali mempertahankan tindakan  JAIS dan mempercayai berlaku kegiatan penyebaran agama Kristian mazhab Methodist tersebut kepada 12 orang Islam dalam Majlis tersebut.

Tempat Dikatakan Dakyah Murtad Dijalankan

Sehubungan dengan itu, kita berharap bahawa Dr Hassan Ali akan kekal istiqamah dalam mempertahankan aqidah umat Islam laksana Sultan Abd Hamid II apabila ditawarkan langsaian hutang Kerajaan Turki Uthmaniyyah oleh hartawan-hartawan Yahudi dengan Tanah Suci Palestin sebagai cagaran.

Kita berharap GAMIS, SMM, PMIUM dan juga aparat-aparat PAS di kampus-kampus di ibu kota bangkit mempertahankan Dr Hassan Ali. Begitu juga, diharapkan tiada ahli politik dari UMNO yang akan mengambil jalan pintas 180 darjah menyokong gerakan murtad, kerana inilah saatnya umat menilai keikhlasan UMNO mempertahankan Islam tidak sebagaimana yang berlaku pada sebahagian ahli politik pembangkang yang beragama Islam dan berbangsa Melayu yang mengecam JAIS dan juga sesiapa yang bersama dengannya.

Ingatlah bahawa bekas Paderi Joseph pernah mendedahkan bahawa kerajaan kita amat perihatin tentang isu murtad sehinggakan gerakan ini turut diberi perhatian oleh Bukit Aman.

3 Responses to “GAMIS Seharusnya Sokong Dr Hassan Ali Dalam Isu Murtad”

  1. Pegi jahanamlah ko, Alan.

  2. Amaran, blog Maharaja Zhou ni penuh dengan penipuan. Sebelum ni, tuan punya blog, Azlan Zainal ada keluarkan fatwa salah, mengatakan PAS tak ikut hadis, buat benda bertentangan dengan syarak.

    Lepas tu, dia pura2 alim dalam blog ni. Dia ada cakap dia pernah masuk PAS, masa dalam PAS org respect dia. Dia kenal PAS lebih dari ramai org. Kononya dia kaji hadis dengan mendalam. Bila org kutuk dia, dia cakap semua tu sebab Allah dan Rasul kata betul.

    Hakikat sebenarnya bukan begitu. Dia bukan org alim. Yg dia pernah masuk ialah JIK. Mantan timb amir JIK PMIUM. Org yg paling disyaki meletak kepala babi dalam masjid API tahun 2009 lepas. Masa dok dalam JIK, dia memang dah anti dengan PAS. Masa dok dalam JIK juga, dia suka dok mengorat awek2 comel.

  3. Kalau nak tengok rupa penulis blog ni, boleh guna Google image search dan cari dengan keyword “Azlan Zainal kepala babi”. Jumpa la gambar dia pakai kopiah, berkulit hitam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: