Murtad Berleluasa Bila PAS Memerintah 2

Penulis pernah menulis suatu artikel tentang berleluasanya murtad jikalau PAS memerintah sekitar Mei 2008. Telahan penulis adalah benar, Ogos 2011, hampir 3 tahun 3 bulan, ia menjadi kenyataan.

Dahulu, kita dikejutkan dengan permohonan seorang wanita bernama Fatimah Tan untuk murtad. Dan menyedihkan, peguam bela bagi kes berkenaan adalah seorang peguam syarie Ahmad Jailani Abdul Ghani. Dia merupakan salah seorang penceramah PAS dan pernah berceramah di dalam Forum Kemerdekaan Tahun 2006. Ketika keputusan menyebelahi kedua-dua makhluk ini, Ahmad Jailani ini tidak terbit langsung perasaan sesal ataupun sedih tetapi, bangga dan tersenyum lebar akan kejayaannya.

Utusan Malaysia, 9 Mei 2008, mukasurat 14.

Sekarang ini, sekali lagi isu murtad kembali. Namun, respons dan tindak balas PAS sama sepertimana ketika berlakunya kes murtad Fatimah Tan. Boleh dikatakan PAS menjadi syaitan bisu dalam hal ini. Tiada demonstrasi dari pihak Gabungan Mahasiswa Islam Semenanjung (GAMIS) dan Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya(PMIUM) yang merupakan aparat PAS di kampus-kampus. Sebenarnya, Gereja DUMC tidak jauh lokasinya dari Universiti Malaya.

Gereja DUMC tidak jauh dari Universiti Malaya. Apa PMIUM buat? Tidor?

Tiada apa yang dilakukan oleh bekas-bekas pimpinan PMIUM di Parlimen seperti Mohd Nasir Zakaria, MP Padang Terap dan Muhammad Hussin,MP Pasir Putih. Apakah Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan PAS, Dr Ahmad Zuhdi Marzuki tidak memberikan nasihat kepada anak-anak buahnya semasa Kuliah Ilmu atau semasa tamrin untuk bertindak?

Jadi melihatkan kes Fatimah Tan, adakah satu hari nanti bisnes murtad akan menjadi-jadi? Adakah satu hari nanti peguam syari’e parti PAS yang korup mengambil laba dari “exit fees” (yuran keluar Islam) bagi sesiapa yang mahu murtad sebagai bisnes yang menguntungkan di bawah kerajaan Pakatan Rakyat?

Umat Islam yang bijak tidak akan mengundi Pakatan untuk keselamatan aqidah anak cucu mereka!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: