Ohh…Karpal, Nik Aziz Ahli UMNO Rupanya!

Kadang-kadang terasa bodoh piang bebenar pemimpin Pakatan Rakyat terutamanya Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali. Jikalau ada masalah, Utusan disalahkan. Jikalau ada masalah,UMNO disalahkan. Sendiri sakit perut, sendirilah berak, dan sendirilah cuci!

Begitulah lawak jenaka terbaru Mustafa. Kononnya menurut Harakah:

“Dakwaan yang mengatakan sebahagian pemimpin terutama dari DAP akan keluar dari Pakatan Rakyat sekiranya PAS dengan persetujuan PKR melaksanakan hukum hudud di Kelantan dan meneruskan agenda penubuhan negara Islam di negara ini, tidak berbangkit.

Sebaliknya, perkara itu sengaja dicetuskan oleh Umno dan akhbar milik parti itu, Utusan Malaysia untuk mencetuskan perselisihan dalam Pakatan Rakyat bagi kepentingan politik mereka.” Klik Sini

Hairannya, yang terkini melaporkan adegan cakar-menyakar antara PAS dan DAP,  serta ugut-mengugut untuk keluar dari Pakatan adalah The Star milik MCA. Tenyata, PAS terlalu kecut dengan akhbar milik bukan orang Melayu-Islam. Ataupun, PAS tidak pandai berbahasa Inggeris sehingga “laporan” dan saraf bahasa Inggeris adalah umpama lalat lagau yang hinggap di hidung.(Klik Sini)

Ketua Pemuda DAP tersenyum melihat kepiangan PAS disambut dengan senyum "ikhlas" Saifuddin anak usrah Mat Sabu

Jadi, apakah sebenarnya yang berlaku?  Siapa yang ucapkan bye-bye kepada DAP dan PAS boleh hidup tanpa DAP seperti yang pernah berlaku dalam Angkatan Perpaduan Ummah (APU)? Siapa pula yang memberi amaran tentang negara Islam dan mengingatkan keputusan muktamar PAS tahun ini?

Rupanya yang bergaduh sakan dalam video ni, ahli UMNO rupanya!

Politik matang memerlukan kebertanggungjawaban. Politik matang perlu mengakui dan mengiktiraf ideologi teras parti. Politik matang juga memerlukan kesanggupan untuk mengakui kesalahan dan kesilapan masing-masing.

PAS tidak selama-selamanya boleh memperbodohkan pengikut hatta pengikut yang sudah berbai’ah dengan momokan UMNO dan Utusan semata-mata.

Advertisements

One Response to “Ohh…Karpal, Nik Aziz Ahli UMNO Rupanya!”

  1. Blog sensasi…

    […]Ohh…Karpal, Nik Aziz Ahli UMNO Rupanya! « Blog Politik Mahasiswa-Pemikiran Maharaja Zhou[…]…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: