Najwan Halimi:Teman Rapat atau Musuh Ketat?

Senyuman Najwan menunjukkan bahawa kepuasan dalam dirinya mencemar maruah Saiful Bukhari. Saiful barangkali mempunyai kesalahan, namun, adakah berkat hasil dendam kepada “rakan”nya itu di akhir kalam nanti?

 

Dendam kesumat Najwan Halimi terhadap Saiful Bukhari memang terbuku. Hairan sekali bagaimana pihak pembelaan boleh menjemput Najwan Halimi sebagai “saksi misteri”. Mungkinkah kedudukan Najwan sebagai “teman rapat” boleh menjadi keterangan hebat menentang pihak pendakwaan?

Kita harus lihat, bagaimana dendam Najwan memang terbuku terhadap Saiful. Kebencian Najwan terhadap Saiful boleh dilihat kepada 3 artikel yang ditulis dalam blognya (klik sini, sini dan sini).

Semuanya berpunca daripada “kebolehan” Saiful untuk membantu serta mendekati Anwar Ibrahim. Najwan bimbang jikalau Saiful yang dikatakan membenci Anwar menjadi pewaris Diari Merah Anwar. Puak-puak Anwar Ibrahim Club (AIC) tidak menyangka bahawa pilihanraya 2008 bakal mendatangkan kemenangan kepada Pakatan selepas teruk diganyang dalam pilihanraya umum 2004. Berikut adalah kenyataan Saiful membalas fitnah jahat Najwan terhadapnya dalam blog:

Assalammualaikum..

Masyaallah Najwan, sampai bila saudara nak berhenti memfitnah.. Cukuplah saudara dah malukan saya, jatuhkn jatuh, sampai saya terpaksa tarik diri dari Universiti.. Hidup dalam kegelapan tanpa arah tuju..

Rahimi sepupu saudara tu sahabat saya.. Sepanjang kempen pilihanraya, beliau perlu mengalas 4 jawatan iaitu Setiausaha Politik, Setiausaha Sulit, Pembantu Khas dan Koordinator Politik.

Bayangkan betapa beratnya beban yang beliau terpaksa pikul. SEORANG. Tiada siapa yang tampil utk membantu beliau walaupun kononnya ramai yang menyokong dan mahu menolong kempen Pilihanraya DSAI. Apalagi saudara sbg sepupunya.

Saya pon hairan, mana pergi penyokong parti atau kawan Rahimi
semasa beliau amat memerlukan pertolongan. Mana pergi orang2 yang konon2 mengelar dirinya pejuang parti semasa pejabat DSAI kekurangan Pekerja.

Saya sendiri terkejut dengan bilangan anggota kerja Pusat PKR. Boleh dikira dengan jari sahaja tenaga kerja semasa kempen pilihanraya di pejabat DSAI. 1 pekerja buat 4/5 kerja. Dari menjaga DSAI hinggalah menghantar poster ke P.Pinang, itu lah kerja Rahimi Osman.

 Saiful bukhari–Mac 13, 2008 3:35 AM(klik sini)

PKR tidak mempunyai pekerja. AIC yang “gah” itu tidak pula membantu PKR seperti yang diharapkan. Ketika itu, Saiful yang diragui “fikrah”nya menjadi pembantu yang berguna kepada DSAI.

Lihatlah, artikel yang ditulis oleh Najwan pertama sekali tentang musang berbulu ayam ini hanya timbul selepas 3 hari PRU 2008. Dan Saiful pula menjawab 2 hari selepas serangan ini dilakukan.

Kenapa terjadi perkara ini, tidak lain dan tidak bukan kerana Pakatan Rakyat berjaya menafikan 2/3 majoriti Barisan Nasional, pertama kali dalam sejarah Malaysia Moden. Jikalau Pakatan kalah, sudah tentu tidak ada yang sibuk untuk menuntut laba ini.

Rahimi Osman yang dikatakan pemilik Diari Merah ini mengakui sumbangan Saiful dan mengetawakan sahaja hasad dengki Najwan dan kawan-kawannya:

Dah dah.. jangan bergaduh.
Kalah gaduh nak menang pun gaduh..

Semua,
Sdr Saiful memang banyak membantu saya dan DSAI sepanjang kempen pilihanraya lepas. DSAI dengan jujurnya pun amat berpuas hati dengan kerjasama yang diberikan oleh Sdr Saiful. Termasuk juga staf-staf yang berkhidmat di pejabat DSAI.

Ramai yang minta untuk kerja di pejabat ini, banyak resume yang diterima membuat kami tertawa terbahak bahak… bukan kerana kelayakan, tapi dahulu semua ntah kemana sekarang semua nak kerja di pejabat DSAI!

Rahimi Osman–Mac 13, 2008 2:57 PM(klik sini)

Oleh itu, tidak hairanlah dari satu segi kenapa pejabat Anwar mengiktiraf jasa Saiful. Najwan Halimi cuma dapat memanjat pejabat Anwar setelah melakukan serangan peribadi terhadap Saiful. Dendam kesumat ini tidak akan membawa ke mana.

Yang pasti sikap “busuk perut” ini bakal memakan tuannya!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: