HIMPUN Perlu Berhikmah Tapi Demo SMM Aziz Bari Tak Payah Hikmah

Kelakar dengan juak-juak PAS dan Pakatan. Apabila tiba kes HIMPUN, tiba-tiba semua puak-puak ini tiba-tiba jadi pijak semut pun tak mati.

Ada yang penulis jumpa dalam facebook menulis:

“Semoga Dakwah Islam terus tersebar melalui akhlak orang Islam.. Jika orang Islam sendiri menunjukkan teladan yg baik kepada yg bukan Islam InsyaAllah proses Dakwah secara efektif berjalan tanpa perlu berhimpun sejuta umat…”

Di Harakah, seorang badut PAS/Hizbul Islami (HI) menulis:

Saya berpendapat idea Himpun, adalah cukup baik. Namun, saya bimbang seandainya dengan Himpun, persepsi non-muslim terhadap muslim akan lebih buruk. Mungkin jurang antara agama akan wujud dengan lebih besar selepas ini. Dan secara langsung akan memberi kesan kepada usaha dakwah di bumi Malaysia.

Pandangan saya, Himpun hanya satu cara, dan kita masih punya beraneka alternatif lain bagi menangani gejala murtad seperti ini. Jangan semakin bezakan kita dengan mereka, jika tidak bagaimana mereka akan menuruti kita? Jadi, saya mohon tampil berbeza. (klik sini)

Apabila tiba perkara yang diputuskan oleh Biro Politik (memalukan bebenor, perkara yang berkaitan dengan ugama, bukan Dewan Ulamak yang memutuskan tetapi Biro Politik PAS), pandai aparat PAS mencari alternatif lain, tetapi apabila tiba kepentingan mereka, jalan raya juga menjadi pilihan.

Inilah yang menjadi lawak kelakar puak-puak Pakatan Rakyat. Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) ingin mengadakan bantahan terhadap ‘penggantungan’ Aziz Bari.

Kumpulan mahasiswa akan menggerakkan golongan itu secara besar-besaran daripada seluruh kampus di Lembah Klang untuk berdemonstrasi terhadap Universiti Islam Antarabangsa (UIA) yang menggantung tugas Prof Dr Abdul Aziz Bari sebagai pensyarah.Pengerusi NGO Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) Syukri Abd Razab berkata, dijangkakan hampir 1,500 mahasiswa dan anak muda akan hadir bagi “mempertahankan kebebasan akademik”.(klik sini)

NONE

Syukri Abd Razab , Badut SMM. Kau sokong murtad eh?

Kononnya, 7 buah NGO bakal menyokong demo ini. Hairannya, tak reti pula si Syukri mengikut jejak Izzat “mencari jalan alternatif”? Adakah akademik berhimpun di jalan membantah tindakan Aziz Bari?

Kalau setakat berhimpun seperti ini, tidak perlu masuk Universiti. Berhenti dan jual air tebu macam Riduan Md Noor lagi baik. SMM sepatutnya mencari dalil dan membantu dari segi hujah-hujah akademik kenapa Aziz Bari tidak bersalah dan mengapa tindakan Aziz Bari tidak melanggar tatatertib Universiti Islam Antarabangsa.

Apa pun, ternyatalah, mereka lebih sayang kepada Aziz Bari dari Allah dan Rasul.
 

Advertisements

One Response to “HIMPUN Perlu Berhikmah Tapi Demo SMM Aziz Bari Tak Payah Hikmah”

  1. memang ramai badut dalam pakatan rakyat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: